Duiken met golven bij de Zeelandbrug

Vlak voor kerst werd duikplaats Zeelandbrug weer geopend voor duikers. Ruim een jaar is hier door diverse partijen gewerkt aan het verstevigen van het dijktraject en de vernieuwing van de duikplaats. Het resultaat mag er zijn: een nieuw toiletgebouw met omkleedruimte, een vulcontainer, nieuwe dijktrappen en een vernieuwde parkeerplaats.

Vol enthousiasme zijn een hoop mensen hier dan ook meteen weer het water in gegaan. In deze video zie je een buddypaar dat rond 22 december een duikje maakte op deze duikstek. Duidelijk is, dat ze met enige moeite het water na hun duik weer via de dijktrap proberen te verlaten, doordat de golven ze steeds uit balans halen.

Zou jij hier in deze omstandigheden zijn gaan duiken, vind je dit nog aanvaardbaar? Of zou je eerder op zoek gegaan zijn naar een duikplaats met rustigere omstandigheden?