360º video van Indonesisch koraalrif

Vlakbij de kust van West-Papoea, Indonesië, ligt de Raja Ampat-eilandengroep, ook wel de Viervorsteneilanden genoemd. Hier vind je de Bird’s Head Seascape, een reservaat ter grootte van Groot-Brittannië, met meer vissoorten dan het Great Barrier Reef en meer soorten koraal dan de Caribische zee. Sinds 2004 helpt organisatie Conservation International lokale partners met het beschermen van deze wateren. Wat hard nodig was, want amper tien jaar geleden was het slecht gesteld met de status van dit gebied.

Valen’s Reef

In de film Valen’s Reef word je meegenomen door Ronald Mambrasar, een lokale visser die nu koraalwetenschapper is, en je verteld over zijn zoon Valen en het Bird’s Head Seascape Initiative. Dit programma draait om het beschermen van dit unieke natuurgebied met behulp van lokale gemeenschappen.

De film geeft een 360º beeld van het Indonesische koraalrif en tijdens het kijken kan je het beeld alle kanten uit draaien. Zo wordt je vanzelf meegezogen in deze schitterende, visrijke en blauwe wateren. Ook krijg je een inkijkje in het leven van Ronald en Valen.

Valen’s Reef werd gisteren voor het eerst vertoond aan publiek tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity en kan exclusief via YouTube bekeken worden. Het afspelen van een 360º video is momenteel mogelijk in de laatste versies van Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer of met de YouTube-apps op iOS en Android.

* Wil je zelf ook 360º video’s maken onder water? Check de Kodak Pixpro SP360 Aqua action cam (gesponsorde link)!