Zilver voor Ronald Faber met film The Sea

Nederlands succes bij EK videografie

Deze week werd in La Herradura, Spanje, het tweede CMAS Europees Kampioenschap Onderwaterfotografie en eerste CMAS Europees Kampioenschap Onderwatervideografie georganiseerd. Ronald Faber en assistent Yvonne Tijmes wonnen de tweede prijs met hun video getiteld The Sea. Onderwaterfotograaf Jos Broere scoorde een aantal top tien noteringen, maar ging zonder prijs naar huis.

Ode aan de zee

In slechts een paar dagen tijd werd gedurende vier duiken voldoende beeldmateriaal geschoten voor deze lofzang over de zee. Het team had vervolgens maar vijf uur de tijd om deze beelden om te zetten in een video die niet alleen vertelt over het belang van de zee voor al het leven op aarde, maar ook een duidelijke waarschuwing geeft voor de toekomst: wat gebeurt er als we met elkaar niet voor elkaar krijgen om het leven in de zee te beschermen tegen onszelf?

Ronald Faber

Sinds zijn cursus onderwaterfotografie bij SSI in 1997 is Ronald gefascineerd met het maken van onderwaterbeelden. Tot 2007 werkte hij met analoge camera’s, inmiddels gebruikt hij digitale apparatuur. Toen in 2013 onderwatervideografie een stuk beter betaalbaar werd, maakte hij de overstap naar bewegende beelden. Hiermee boekte hij in nationale en internationale wedstrijden diverse successen. Meer informatie over Ronald Faber en zijn werk vind je op ronaldfaber.com.