Raymond Wennekes uit Roosendaal is de nieuwe Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. Dat is vanavond bekend gemaakt in Zierikzee. Wennekes haalde naast het overall kampioenschap ook een top drie notering bij drie van de vijf categorieën (visportret, groothoek en groothoek met duiker).

Meerdere kampioenen

Winnende foto categorie groothoek met duiker bij het Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie 2016 - Foto: Raymond Wennekes
Winnende foto categorie groothoek met duiker bij het Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie 2016 – Foto: Raymond Wennekes

In het overallklassement eindigde de Nederlands kampioen uit 2014, Marco Heesbeen, op de tweede plek en ging Arco de Man naar huis met een bronzen medaille.

Daarnaast werd vanavond ook bekend dat Corné Bolders het Nederlands Kampioenschap Onderwatervideografie heeft gewonnen. Annabel van Leeuwen ging naar huis met de eerste prijs van het Zeeuws Kampioenschap. Het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie (waar in tegenstelling tot het NK Onderwaterfotografie ook buitenlanders aan deel mogen nemen) werd gewonnen door de Belg Filip Staes.

Winnaar ONK Onderwatervideografie