Zondagochtend 6 november raakte bij duikplaats Kerkweg in Den Osse een duiker vermist. Hulpdiensten, waaronder de KNRM, de brandweer en een helikopter van de kustwacht, hebben zonder resultaat direct na de vermissing gezocht. Pas twee dagen later werd het lichaam gevonden.

Vermist op 20 meter

De duiker raakte vermist op een diepte van ongeveer 20 meter. Het 69-jarige slachtoffer, lid van Duikteam Murene uit Zaandam, was met een aantal andere duikers bezig met oefeningen voor een specialty. Gezien de diepte van de vermissing kon de brandweer niet onder water zoeken, wel hebben aanwezige sportduikers nog een zoektocht ingezet.

Omstreeks 13.00 uur op zondagmiddag werd de kans op overleving nihil geacht en zijn de hulpdiensten onverrichte zaken weer naar hun stations gegaan. De politie is daarna een bergingsactie begonnen, waarbij onder meer de marine is ingezet. Op dinsdagavond werd het lichaam van de duiker gevonden op een diepte van 30 meter en geborgen.