34 duikers, waaronder fotografen en wetenschappers, hebben zich gezamenlijk ingespannen om een prachtig koffietafelboek te maken over de Noordzee ter afsluiting van tien expedities die Stichting Duik de Noordzee Schoon samen met het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee sinds 2011 heeft georganiseerd. Op 2 november rolde het boek van de pers en op 13 november wordt het officieel gepresenteerd bij het Nature Talks Photo Festival in Ede.

In de Diepte

Impressie Noordzeeboek In de Diepte - kaft
Impressie Noordzeeboek In de Diepte – kaft

IN DE DIEPTE – 200 pagina’s in atlasformaat 25 x 34 cm – geeft een uniek beeld van tien avontuurlijke en bijzondere ontdekkingsreizen naar alle uithoeken van de Nederlandse Noordzee. Prachtige foto’s, informatieve columns en uitspraken van de expeditieleden geven de beleving weer van gepassioneerde deelnemers aan deze duikexpedities met het stoere schip de Cdt. Fourcault. In acht hoofdstukken wordt telkens een typerend gebied uit de Noordzee behandeld – allen juweeltjes met elk een eigen verhaal.

Bestel IN DE DIEPTE hier  voor €19,50!

Unieke riffen in de Noordzee

In de vorm van volledig begroeide scheepswrakken, stenen en rifbouwende soorten, komen unieke riffen op de zeebodem aan bod. Deze oases van leven liggen op een zandbodem van gemiddeld dertig meter diep en vormen de kraamkamers en schuilplaatsen van ons zeeleven. De scheepswrakken lijken wel tijdcapsules die ons laten zien hoe de Noordzee er in het verleden uitzag. De riffen zijn bijzonder kleurrijk, divers en dichtbevolkt. Tijdens het duiken wordt de flora en fauna in kaart gebracht, waarbij tientallen voor Nederland nieuwe en zeldzame soorten zijn ontdekt. De meest sprekende voorbeelden en de verhalen erachter krijgen alle aandacht in het boek.

De opbrengst van In de Diepte komt ten goede aan de toekomstige expedities van Stichting Duik de Noordzee Schoon. Deze stichting heeft een ANBI status. De boekuitgave is vervaardigd met biologische inkten. Klik hier voor een impressie (pdf).

Boek “IN DE DIEPTE”