Schatzkistentauchen in Lingen (BRD)

Harry Bruimelhuis is een enthousiaste duiker uit het oosten van het land met een gezonde dosis levenservaring én een GoPro. Regelmatig schrijft hij verslagen van zijn duiken en deelt deze graag met de rest van de wereld. Lees mee met Harry’s laatste onderwateravontuur!

Duiken in Duitsland

De afgelopen jaren zijn we begin oktober altijd naar het Speicherbecken in Geeste geweest op uitnodiging van Tauchverein Hydra. Ook dit jaar waren we als leden van OWSV Galathea uit Almelo weer van de partij. Vele duikverenigingen uit het Duits-Nederlandse grensgebied waren aanwezig.

Er waren 80 duikers. Na afloop weer heerlijke Erbsensuppe mit Brot. De hoofdprijs is dit jaar niet uitgereikt, want niemand vond de schatkist. Wel een andere noviteit. De bokaal voor de club, die met de meeste duikers kwam ging nu naar Nederland en wel naar Hoogeveen. Maar dat was omdat de club uit Papenburg dit jaar buiten mededinging meedeed.

Jan, Gea en ik doken samen. We hebben de schatkist niet gevonden, maar wel twee grote palingen in het Kerstbomenbos. Ondanks het stof is het gelukt om er een filmpje van te schieten.

Dus toch een schat gevonden. Volgend jaar weer?