Indoorduikcentrum TODI gevuld met water

Eind oktober duiken tussen subtropische vissen

Vorige maand werd op 14 juli de kraan open gedraaid in het grootste subtropisch indoorduikcentrum van Europa: TODI. In tien dagen tijd werd het enorme bassin gevuld met 6,2 miljoen liter zoet water. Inmiddels is de betonnen kuip, een oude indikker op het mijncomplex van Beringen, gevuld en is de eerste testduik gemaakt.

TODI eind oktober open voor publiek

Impressie TODIDeze indikker, een enorme kuip met een diameter van 43 meter en een hoogte van 12 meter, werd vroeger gebruikt om water van de kolenwasserijen te ontdoen van onzuiverheden en slib. Als alles volgens planning verloopt, kun je hier eind oktober tussen zo’n 2.200 subtropische zoetwatervissen snorkelen en duiker. Het bassin wordt aangekleed met diverse decorelementen, zoals een grot, autowrakken en elementen van de gezonken stad Atlantis.

Begin september moet het water van de juiste temperatuur en kwaliteit zijn, zodat flora en fauna toegevoegd kunnen worden. Door bovenstaande onderwatervideo krijg je in ieder geval al een klein beetje een beeld van hoe een duik in dit duikcentrum eruit zal zien.