Vrijdagavond 30 september maken Aquashot en de Nederlandse Onderwatersport Bond in Zierikzee bekend wie de nieuwe Nederlandse Kampioenen onderwaterfotografie en –videografie zijn. De winnaar van het fotografiekampioenschap mag plaatsnemen in het Nederlands team voor het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie dat volgend jaar in Mexico wordt gehouden.

In mei hebben circa 80 deelnemers in de Zeeuwse wateren gestreden om het felbegeerde kampioenschap. Iedere deelnemer mocht voor vijf categorieën een foto inleveren. De twee deelnemers met de meeste punten in de vijf categorieën zijn de overall winnaars en mogen deelnemen aan het wereldkampioenschap. Vorig jaar werd het wereldkampioenschap nog in Nederland gehouden, volgend jaar is het kampioenschap aan de westkust van Mexico.

Presentatie Onderwaterbiologie Wereldwijd

De avond start om 19.30 uur met een presentatie over het langverwachte boek Onderwaterbiologie Wereldwijd. Om circa 22.30 uur wordt de nieuwe Nederlands Kampioen bekend gemaakt. Het evenement wordt gehouden in de Nieuwe Kerk in Zierikzee en is openbaar toegankelijk.