Naar aanleiding van hun onderwaterfotografiewedstrijd in 2015 organiseert duikvereniging Narwal van 19 juni tot en met 31 augustus in de bibliotheek van Almere Stad een expositie getiteld ‘Het onderwaterleven van Nederland’. In deze expositie staat het onderwaterleven in Nederland centraal.

Expositie duikvereniging Narwal - FlyerVolgens de organisatoren van de expositie is het onderwaterleven in Nederland zeer de moeite waard en willen ze het graag boven water aan iedereen tonen. Met behulp van onder meer foto’s van amateurs en professionals, wordt een beeld gegeven van de vissen en het overige leven dat in de Nederlandse wateren te vinden. Op deze manier hoopt de organisatie eveneens meer bewustwording van de natuur in de eigen omgeving van bezoekers te genereren, die soms wellicht niet altijd even duidelijk aanwezig is.

Expositie in Almere

Expositie duikvereniging Narwal - FlyerDe expositie bestaat uit 18 foto’s van de fotowedstrijd, foto’s van Ron Offermans (onderwaterfotograaf en bioloog), een film en vier vitrines met duikinformatie. De opening is op 19 juni. Deze dag zal Ron Offermans een lezing geven over de invloed van de seizoenen op het onderwaterleven.

Voor meer informatie, zie www.duikvereniging-narwal.nl en de Facebook-pagina van Narwal! Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Foto uitkomende zeedonderpad: Ron Offermans